Mormor Joyce

Skrevet 23.09.2013 17:26 under Arkiv

Forleden kom en kvinde – Joyce – til vores dør. Hun fortalte, at hun for 10 år mistede sin mand og siden havde levet som enke. Savnet efter hendes mand var stort. Pludselig var hun alene om at tjene til føden. Derfor kom hun i gang med at sælge grøntsager for at tjene til livets ophold.

 
100_9424 100_9434 100_9436
 

Med tårer i øjnene fortalte hun, at hendes datter døde af aids for et år siden. Hendes datter efterlod 3 små børn på henholdsvis 7, 5 og 1½ år. Datteren var desværre ikke en kristen. Hun levede sit liv på en måde, der voldte moderen stor bedrøvelse. Børnene har alle forskellige fædre. Det fortæller lidt om det liv, hun havde levet. Børnene er blevet tjekket på hospitalet for aids og til alt held er de alle sunde og raske og er ikke blevet smittet.
 
Denne mormor er kun 52 år, men hun er kørt fuldstændig fast økonomisk og kæmper hårdt for at forsørge sine 3 små børnebørn. Som hun sagde: ”Jeg havde arbejde, men nu kan jeg ikke gå på arbejde mere, da jeg må blive hjemme for at passe børnene. Og intet arbejde betyder ingen mad på bordet.”
På grund af svigtende økonomi havde hun ikke andet valg end at flytte ind i slumkvarteret, hvor huslejen er meget billigere. Men miljøet er meget belastende for hende og ikke mindst for børnene.

100_9429 100_9428 100_9441
 

Vi tog med hende hjem til slumkvarteret, for at se om hun talte sandt. Vi blev chokeret over at se hendes boligforhold. Hun havde kun et meget lille værelse med en dobbeltseng, hvor de alle 4 sover. Alt, hvad hun ejer, er sengen og et skab til kopper, tallerkener og lidt køkkenting. Tøjet var i poser og kasser eller hang på en snor. Der var ingen stole, så vi sad på sengen og hun selv sad på en spand.
 
Hun havde kun et ønske; nemlig om vi kunne hjælpe hendes børnebørn, især de to ældste, så de kunne komme i skole og få en god skolegang.
Vi har tænkt meget over denne lille families situation og vi vil gerne sende dem ud til Rosabella og John på ”Kærlighedshjemmet”, hvorved de så også får mulighed for at gå i vores nye skole. Vi er overbevist om, at børnene vil komme til at stortrives der og få det rigtig godt. Så har mormor mulighed for at sælge grøntsager igen og få en indtægt. Børnene kan så komme hjem på ferie og på den måde bevare kontakten med deres mormor.
 
Hvis der er nogle, som kunne tænke sig at hjælpe denne stakkels mormor, så vil vi bede dig/jer om at kontakte os. Det ville være en kæmpe hjælp for hende. Hvis du ønsker at hjælpe, så børnene kan komme i skole hurtigst muligt, vil vi være meget taknemmelige.

 
 
Kærlig hilsen fra
Tabitha og Torkild

WP_Post Object
(
  [ID] => 5359
  [post_author] => 3
  [post_date] => 2023-08-24 15:24:32
  [post_date_gmt] => 2023-08-24 13:24:32
  [post_content] => Kære venner,
I dag er det min fødselsdag, men jeg skriver ikke fordi det er det vi skal fejre.  . Men jeg vil utrolig gerne fejre at vi nu har rundet de første 100 børn vi har hjulpet til at få et værdigt liv. Det synes jeg er værd at fejre, gør i ikke? 
 
Jeg har vedhæftet sidste nyt og med nogle dejlige opdateringer med nogle af de skønne børn der er i behandling lige nu. Jeg elsker det arbejde vi får lov til at gøre blandt de mange fattige børn, det er så livgivende. Og nu gælder jeg mig til at lande i Tanzania igen 20 september og bruge en måned med at tilse de mange projekter vi har gang i. Tak at i vil være med til at bede for den tur. Der skal en gruppe på 11 med ud så det bliver rigtig spændende for dem at opleve "mit Afrika".
 
Solen skinner så smukt i dag, jeg må have været sød i år 🙂 Jeg takker Gud for hver gang solen skinner og det er dejligt vejr! For mig er det en gave, så det var en dobbelt god gave i dag, sol, varm og 100 børn.
 
Tak for fantastisk samarbejde

 
Solskins hilsner fra lille Karstoft
Mirjam og Per
 

Bjerres Mission
   [post_title] => August hilsen - Mirjam Bjerre
  [post_excerpt] => 
  [post_status] => publish
  [comment_status] => closed
  [ping_status] => open
  [post_password] => 
  [post_name] => august-hilsen-mirjam-bjerre
  [to_ping] => 
  [pinged] => 
  [post_modified] => 2023-08-28 15:30:28
  [post_modified_gmt] => 2023-08-28 13:30:28
  [post_content_filtered] => 
  [post_parent] => 0
  [guid] => https://mission-tanzania.dk/?p=5359
  [menu_order] => 0
  [post_type] => post
  [post_mime_type] => 
  [comment_count] => 0
  [filter] => raw
)

Sidste nyt

Kære venner,
I dag er det min fødselsdag, men jeg skriver ikke fordi det er det vi skal fejre.

Læs mere...

Kategorier

Arkiver