Hvert barn har stort potentiale

Skrevet 06.03.2021 13:24 under Arkiv

I begyndelsen af det nye år fik vi overraskende besøg af Kelvin.
 
Han er et af de fattige børn, som vi har hjulpet, siden han startede i børnehaveklasse. Nu var han færdig med Form 4 (11. klasse).
 
Han udstrålede stor glæde og fortalte, at han var blevet nr. 3 ud af de 212 elever på sit klassetrin. I fysik indtog han førstepladsen. Så drengen er meget dygtig, og vi er så stolte af ham. Hans drøm er at blive læge. Først skal han læse yderligere 2 år for at få en studentereksamen, hvorefter han kan starte på et lægestudie.
 
Kelvin er rigtig god til at give udtryk for sin taknemmelighed. Han takkede, fordi vi hjælper børn fra fattige familier til at få en god skolegang. Han kommer selv fra et hjem, hvor de var meget fattige. Jeg, Tabitha, husker tydeligt den dag, jeg mødtes med hans mor for første gang. Hun kom her en lørdag formiddag sammen med en ung pige, som hjalp moderen med de små tvillinger, som endnu ikke kunne gå. Kelvin var på det tidspunkt 3-4 år. Faderen forlod dem, da hun fødte tvillingerne, og han vendte aldrig tilbage for at se børnene.
 

 
Jeg husker, hvordan tvillingerne græd og græd, medens vi snakkede. De var simpelthen så sultne. Jeg var lykkelig, fordi jeg har en have fyldt med bananer, så børnene spiste sig mætte i bananer, der blev ro og de små faldt hurtigt i søvn. Kelvins mor havde brug for hjælp til mad og husleje. Ligeledes spurgte hun forsigtigt, om jeg havde mulighed for at sende Kelvin i børnehaveklasse. Vi tog familien til os uden nogen form for betænkningstid.
 
Denne familie har virkelig oplevet Guds velsignelse, og det ville drengen gerne fortælle os om.
 
Moderen var nogle år senere så heldig at få arbejde i huset hos vores tyske venner Rosy og Fried-helm, og arbejder der stadig. Vores tyske venner har velsignet denne mor med et dejligt lille hus, så nu skal hun ikke mere tænke på at betale husleje.
 
Kelvin har altid haft omsorg for sin mor, og under vores samtale siger han: ”Hvis jeg bliver læge og får et arbejde, så kan jeg tage mig af min mor, når hun bliver ældre.” Det var så rørende at lytte til.
 
 
Hilsen fra Tabitha.

WP_Post Object
(
  [ID] => 5211
  [post_author] => 3
  [post_date] => 2022-09-01 12:43:01
  [post_date_gmt] => 2022-09-01 10:43:01
  [post_content] => Vi fik for ganske nylig en henvendelse fra en ung mor, der er enke med fem børn. Very recently we were called on by a young widow and the mother of five children. 
 
Hun hedder Neema, er 35 år gammel, og bor i masailandet. Hun var blevet syg, og søgte lægehjælp her i Arusha. Hun kontaktede os for at bede om hjælp til at blive undersøgt, da hun ikke selv var i stand til at betale, så vi besluttede at hjælpe hende.
 

Efter hun var blevet rask, tog vi ud for at besøge hende, hvor hun bor. Neema fortalte i den forbindelse om, hvordan hun mistede sin mand:

”For to år siden blev min mand pludselig syg, og faldt om. Han kom straks på sygehuset. Han havde mistet hukommelsen, og kunne ikke tale. Jeg var gravid, da det skete. Efter otte måneder døde han, og tre dage efter hans død fødte jeg en lille dreng ved kejsersnit (endnu en udgift for dem, red.).”
 

For at få penge til mandens sygdomsforløb, der varede otte måneder, var Neema nødsaget til at tage et lån, som svarer til 2.500 kr. For at få lånet, måtte hun stille sine marker i pant. Hun får først markerne tilbage, når lånet er betalt tilbage. Det er virkelig så synd for sådan en enke, der knap nok har til dagen og vejen. Hende og børnene er afhængige af at kunne dyrke deres marker for at overleve.

 

Det var hjerteskærende at lytte til hende. Jeg græd indeni. Jeg vil så gerne, om vi kan hjælpe hende med at få markerne tilbage ved at give hende disse penge. Hvis du ønsker at være med til at hjælpe hende, så send en gave igennem vores missionskasse:

Registrerings- og kontonummer 9712 0741793075 eller MobilePay-nummer 16822, mærket ”MBU TZ Mark”
 
Gud velsigner en glad giver. Hvis du ønsker at hjælpe hende, så send gerne en mail til os, så vi kan sikre os, at hun får markerne tilbage inden regntiden, som forventes at begynde i oktober.

 


 
 
Her name is Neema, she is 35 years old and lives in Maasai land. She had fallen sick and was re-questing medical assistance here in Arusha. She contacted us to ask for financial support for this and we decided to help her.
 
When she was well again we went to see her. Neema then told us how she had lost her husband:
“Two years ago my husband suddenly became ill and collapsed. He was immediately taken to the hospital. But he lost his memory and could not talk. At the time I was expecting one of the children. Eight months later he died and three days after his death I gave birth to a baby boy by caesarean (another expense).” 
 
In order to provide money for the eight months long illness, Neema had to take a loan equivalent to 2,500 DKK. In order to get the loan she had to pawn her fields. Whenever she I able to pay back the loan she will receive the fields back. However, this situation is really difficult for this widow. She and her children very much need to grow crops on their fields in order to survive. 
 
It was heartbreaking to listen to her story. I was crying within. I would love to help get back her fields by giving her that money. If you wish to help please send your gift to via IBAN Account: DK 7097 1207 4179 3075 Swift/Bic code: JYSPDK2G and mark it “MBU TZ Field”. 
 
God blesses every happy giver. If you wish to help please send us a mail and we will ensure that she gets back the fields before the rainy season, which is expected to begin in October.
 


  [post_title] => Enken NeemaWidow Neema
  [post_excerpt] => 
  [post_status] => publish
  [comment_status] => closed
  [ping_status] => open
  [post_password] => 
  [post_name] => enken-neema
  [to_ping] => 
  [pinged] => 
  [post_modified] => 2022-09-20 12:56:31
  [post_modified_gmt] => 2022-09-20 10:56:31
  [post_content_filtered] => 
  [post_parent] => 0
  [guid] => https://mission-tanzania.dk/?p=5211
  [menu_order] => 0
  [post_type] => post
  [post_mime_type] => 
  [comment_count] => 0
  [filter] => raw
)

Sidste nyt

Vi fik for ganske nylig en henvendelse fra en ung mor, der er enke med fem børn.

Læs mere...

Kategorier

Arkiver